Bloemen

Al vanaf de oudheid spelen bloemen een rol bij belangrijke gebeurtenissen, zoals geboorte, huwelijk, liefde en dood.

“Laat bloemen mijn tolk zijn” verwijst naar het gevoel dat men wil uitdrukken met het geven van bloemen. Rode rozen betekenen passie en liefde, witte rozen geven uitdrukking aan eerbied en respect. Bij een uitvaart zijn bloemen een laatste boodschap, een blijk van genegenheid aan de overledene. Bloemen bepalen de sfeer tijdens een crematie of begrafenis. ze zijn een uiting van liefde, genegenheid of vriendschap aan de overledene en een gebaar van troost voor de nabestaanden.

Bloemen zijn ook symbolisch voor vergankelijkheid van het leven. Als een roos in de knop, die tot prachtige bloei komt, en dan uiteenvalt.

Een overzicht van de mogelijkheden

Wat bloemwerk betreft is de keuze groot. Van een eenvoudig biedermeier tot een speciaal rouwstuk dat de hele kist bedekt of een boeket bloemen uit eigen tuin.

Nabestaanden die uitgesproken ideeën hebben over het bloemwerk, maken dat meestal kenbaar op de rouwkaart. Soms wil men geen bloemen. Anderen vragen juist aan genodigden om een bloem in een bepaalde kleur of van een bepaalde soort mee te nemen om op de kist te leggen of in een vaas bij de kist te plaatsen.

Bloemstukken achterlaten of meenemen om op een speciale plek te leggen? Of om te drogen? Om te fotograferen? Alles is mogelijk. Dat geldt uiteraard ook voor de linten. Maak uw wensen kenbaar.

    

Losse bloemen kunnen door de nabestaanden en eventueel ook door de gasten op de kist worden gelegd. Het is belangrijk dat de rozen dan niet in knop, maar open zijn. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.