Condoleance bijeenkomst

Locatie naar keuze

Het is lang vanzelfsprekend geweest dat een condoleance werd gehouden in de koffiekamer van het crematorium, maar in principe bent u vrij om een locatie te kiezen die bij u past. Steeds vaker wordt gekozen voor een andere oplossing. Mede afhankelijk van het tijdstip en het aantal gasten dat u wilt uitnodigen voor een informele afsluiting van de uitvaart gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar een restaurant voor een koffietafel, een high tea op een bijzondere locatie of een uitvaartborrel in het stamcafé of de sportkantine van de overledene.

Martha van Hedel heeft ook al diverse keren nabestaanden geholpen met de organisatie van een bijeenkomst in eigen huis of de tuin. Over de praktische zaken hoeft u zich geen zorgen te maken, want in samenwerking met een servicegerichte cateraar wordt alles geheel naar wens geregeld.

Eenvoudig tot exclusief
Er zijn veel locaties in de omgeving die die in aanmerking komen voor een condoleance of uitvaartborrel: van eenvoudig tot exclusief. In steeds meer horecabedrijven is het mogelijk om in een informele sfeer een condoleance te houden en op een aantal van die locaties is het zelfs mogelijk om ter plekke een afscheidsdienst te houden met speeches, rituelen en muziek. Uiteraard is dat ook mogelijk op eigen terrein. Er zijn geen regels voor de locatie van een afscheidsceremonie. Dat kan in de aula van het crematorium of in een kerk, maar ook thuis of op een speciale locatie. Als men daarvoor kiest, dan is het niet nodig om de aula van het crematorium te gebruiken.

Geluid
Speciale aandacht in de locatie waarvoor u kiest vraagt de geluidskwaliteit, want niets is zo hinderlijk als speeches die slecht verstaanbaar zijn. Als gebruik wordt gemaakt van opgenomen muziek (cd of mp3-bestand) dan is het belangrijk dat de cd of het mp3-bestand en de geluidsapparatuur in de locatie goed op elkaar aansluiten. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het daarom belangrijk om de geluidskwaliteit tijdig te testen.

Zo zijn er veel praktische punten die van belang zijn voor een geslaagde bijeenkomst. Martha van Hedel neemt de checklist met u door en vindt het een uitdaging om mee te denken. Het is zeker niet zo dat een geslaagde bijeenkomst een kwestie van budget is. Ook op een bescheiden wijze is een bijzonder afscheid mogelijk.

Elke locatie heeft unieke kwaliteiten. Hierbij treft u een aantal suggesties aan .

Overzicht van de mogelijkheden

De Mariakapel op het landgoed Coudewater in Rosmalen is een bijzondere en zeer geschikte locatie voor een afscheidsdienst. De kapel, die plaats biedt aan meer dan 300 mensen, biedt de gelegenheid tot het houden van een respectvolle afscheidsviering of herinneringsdienst. Desgewenst kan Martha van Hedel zorgen voor een pastoor of een ritueelbegeleidster als voorganger voor de afscheidsdienst. Een praktisch voordeel van de Mariakapel gelegen is naast het Afscheidshuis van Martha van Hedel waar de overledene kan worden opgebaard tot de dag van de crematie of begrafenis. Rouwvervoer van het Afscheidshuis naar de Mariakapel is dan ook niet noodzakelijk.

Landgoed Coudewater is ontstaan in 1434 als een dubbelconvent van de orde van Sint Birgitta. Een klooster voor de paters en broeders en een klooster voor de nonnen.  Vandaag de dag behoort de locatie Coudewater toe aan de GGZ Oost Brabant. Het landgoed is vrij toegankelijk.

In Veghel is een bijzondere industriële ­locatie te vinden aan de CHV Noordkade. Ooit was dit de locatie van Europa’s grootste mengvoederfabriek, maar nu is het een industriële, breed inzetbare locatie. Er zijn diverse ruimtes te huur die het perfecte decor zijn voor een uitvaartplechtigheid, uitvaartborrel of condoleance. De locaties hebben een robuuste uitstraling. De originele elementen zoals de ongepolijste muren en dakconstructies zijn in tact gebleven tijdens de renovatie.

In de bossen van Heeswijk ligt al 70 jaar een uniek openluchttheater dat geliefd is bij bezoekers vanwege de betoverende sfeer. In deze natuurlijke omgeving worden muziekoptredens, cabaret-en theatervoorstellingen uitgevoerd. In verzoek van de nabestaanden heeft Martha van Hedel het openluchttheater De Kersouwe als locatie gehuurd voor een bijzondere uitvaart waarvoor veel gasten waren uitgenodigd. Voor de gelegenheid werd het podium gedecoreerd met bloemen en hooibalen. Uiteraard stond de kist van de overledene op het podium gedurende de dienst. Gasten zaten op de natuurstenen banken van het theater. De akoestiek was geweldig, dus de sprekers waren uitstekend verstaanbaar en de geselecteerde muziek had niet beter kunnen klinken. Na afloop van de plechtigheid werd voor alle gasten voorzien van Prosecco om het te glas te kunnen heffen op de hoofdrolspeler van deze bijzondere dag.

 

In Kasteel Ammersoyen, nabij ’s-Hertogenbosch, zijn diverse zalen die geschikt zijn voor een waardig afscheid. Gasten worden in stijl ontvangen. De familie kan voorafgaand of na afloop van de condoleance in alle rust een broodje  eten en napraten over de uitvaart.

De foyer en/of zaal van De Azijnfabriek, een cultureel centrum in de Bethaniestraat in het centrum van ’s-Hertogenbosch, is een ludieke locatie voor een afscheidsdienst en/of uitvaartborrel. De huur is  inclusief voorzieningen als audiovisuele middelen en verlichting, en exclusief catering. U bent vrij om een cateraar naar keuze in te schakelen.

* Er kunnen maximaal 285 gasten (staand) tegelijk ontvangen worden.
* Zittend in concertopstelling is onze ruimte geschikt voor maximaal 150 personen
* Bij de huur is altijd een bemande bar inbegrepen
* Bij het huren van onze zaal is altijd het gebruik van onze tuin inbegrepen.
* Iedere huurder is vrij om met zijn of haar favoriete cateraar (food) samen te werken.
* Een aantal faciliteiten op het gebied van licht, geluid en inrichting horen standaard bij het huren van de ruimte.

 

Nabestaanden kunnen er voor kiezen om de condoleance te houden in horecalocatie. Bijvoorbeeld in een café waar de overledene graag kwam. Of een restaurant waaraan speciale herinneringen worden bewaard. Veel horecagelegenheden beschikken over een aparte zaal voor besloten bijeenkomsten.

 

De moderne zalen van De Driezeeg lenen zich uitstekend voor een condoleance of uitvaartborrel. In zaal Ambiance wordt een zelfbedieningsarrangement aangeboden waarbij alleen de genuttigde drankjes worden afgerekend. Hapjes mogen zelf verzorgd worden, maar deze kunnen uiteraard ook besteld worden bij De Driezeeg.

 

De Kentering is in 1964 geopend als gemeenschapshuis van Rosmalen en inmiddels meer dan 25 jaar een zalencentrum. Het zalencentrum ligt aan de rand van het centrum. In de directe omgeving zijn ruim voldoende (gratis) parkeerplaatsen. De Kentering heeft vijf verschillende zalen onder één dak. Voor iedere gelegenheid is er een zaal met de juiste sfeer. Catering en inrichting worden in samenspraak volledig naar uw wensen ingevuld. De recent gerenoveerde Foyer is een stijlvolle zaal voor bijeenkomsten van 30 tot 100 personen. Een professioneel team staat klaar met alle aandacht voor uw bijeenkomst.

 

Die Heere Sewentien is een eigentijds ingericht restaurant in Rosmalen. Klassieke elementen van de oude boerderij zijn op harmonieuze wijze gecombineerd met een modern interieur. Warme kleuren, strak witte hoogglanzende plafonds en karakteristieke elementen van de oude hoeve zorgen voor een rustige en vooral warme sfeer.

Ook voor grotere gezelschappen is Die Heere Sewentien een goede  locatie:
*Tot 10 personen: Private Dining Room met sfeervolle open haard
*Tot 20 personen: Tuinkamer met openslaande deuren naar de tuin
*Tot 60 personen: Restaurant met warme uitstraling
*Tot 110 personen: het geheel, vloeiend in elkaar overlopend. Ideale locatie voor een besloten bijeenkomst.
In de zomer zijn er ook diverse mogelijkheden in de prachtige tuin.

 

Aan de noordkant van Eindhoven, uitstekend bereikbaar vanaf Crematorium Rijtakkers, ligt Best Golf met de ruim opgezette horecagelegenheid Dimples met ruime parkeergelegenheid en de gegarandeerde rust en ruimte van een privé golfdomein. Met nét dat beetje extra uitstraling. De gelegenheid beschikt over een restaurant en diverse ontmoetingsruimtes van 12 tot 200 personen, volledig uitgerust met moderne audiovisuele middelen. Geschikt voor een condoleance, maar ook voor een afscheidsdienst in de Plataan, een zaal op de begane grond die voorzien is van bar en een aansluitend privéterras.

 

Eigen terrein

Al menigmaal heeft Martha van Hedel een uitvaartdienst georganiseerd in de privétuin van de overledene of nabestaanden. Afhankelijk van de wensen van de nabestaanden kan een cateringservice worden ingeschakeld. Ook het huren van een tent inclusief meubilair, verlichting en heaters behoort tot de mogelijkheden.

Toen een melkveehouder in Heeswijk-Dinther overleed besloot zijn vrouw in overleg met Martha van Hedel om de uitvaart te houden in een grote veldschuur. Met balen stro werd een ruimte gecreëerd voor de plechtigheid. Pastoor Jan van Dommelen leidde deze unieke afscheidsdienst op het land. Het werd een gedenkwaardige afscheidsviering.

Is er voldoende ruimte op eigen terrein dan is de huur van een tent een overweging. Met een tent is men niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Onze tentverhuurder zorgt tevens voor meubilair, verlichting, terrasverwarmers en andere accessoires. Er zijn veel verschillende tenten in diverse  formaten. Een  tent van 6 x 12 meter biedt bijvoorbeeld plaats aan meer dan 100 personen.

Voor een veehouder in het buitengebied liet Martha van Hedel een tent opslaan voor 400 gasten. Een uitvaart op eigen terrein is vooral voor boerenfamilies van grote betekenis, omdat ze verknocht zijn aan hun land en bedrijf.

 

Oost west, thuis best. In plaats traditionele koffie en cake in de koffiekamer van het crematorium kiezen veel nabestaanden er tegenwoordig voor om een afscheidsborrel thuis te geven.

Martha van Hedel werkt samen met diverse cateringbedrijven die een nabestaandenborrel tot in de puntjes regelen. Terwijl de uitvaartdienst plaatsvindt zorgt het cateringbedrijf voor het klaarzetten van het door hen meegenomen servies en glaswerk. Ook voor statafels en een extra garderobe kan worden  gezorgd.
Naar keuze worden belegde broodjes en soep of andere gerechten geserveerd en Champagne, Prosecco of andere dranken geschonken. Na afloop wordt alles weer netjes opgeruimd. U heeft er zelf geen omkijken naar.  Zelfs een privé-kok aan huis die een heerlijke lunch, brunch of diner bereidt is een optie. Alle gerechten worden van te voren op maat bereid, zodat bij u thuis alleen de afwerking plaatsvindt. De voordelen van een kok aan huis is dat u een eigen menu kunt samenstellen. Naar inkoop, bereiding, presentatie en schoonmaak heeft u vanzelfsprekend geen omkijken. U kunt alle tijd en aandacht besteden aan uw gasten.

Een aantal arrangementen als voorbeeld:

  • Koffietafel
  • Rode/witte wijn met plateaus met diverse kaassoorten
  • Een glas campagne, cava of brut, of Prosecco en een schaal met een assortiment petit fours.
  • Speciaal biersoorten zoals Keizer Karel, Hertog Jan, La Trappe, Kasteelbier en de Gulden Draak. Op stoere planken een selectie van bijvoorbeeld gevulde eieren, toast met paté en dadels met geitenkaasmousse
  • Sushi’s
  • Luxe sandwiches
  • Soep en rijk belegde broodjes

Martha van Hedel werkt samen met diverse professionele cateraars. Zij denken graag met u mee.