Praktisch

Laatste wil

Laatse wil

Zoveel mensen, zoveel zinnen, zoveel vormen

Als de belangrijkste zaken geregeld zijn en de rouwkaarten bij de post zijn afgeleverd is het tijd voor de invulling en organisatie van de afscheidsdienst.

Wensen

Sommige mensen hebben hun uitvaart al helemaal uitgestippeld als ze nog vol in het leven staan en hun wilsbeschikking schriftelijk vastgelegd. Anderen hebben met hun wensen en ideeën omtrent hun uitvaart toevertrouwd aan hun partner, kinderen en/of familieleden. Het komt ook veel voor dat mensen hun uitvaart overlaten aan de nabestaanden.

Wie de regie over zijn/haar uitvaart in eigen hand wil houden, doet er verstandig aan een laatste wilsbeschikking op te stellen en de wensen omtrent de uitvaart te delen met de nabestaanden.

Klik hier voor Laatste wilsbeschikking

Kostenpost

Als u een uitvaartverzekering heeft, dan kunt u een verzekerd bedrag laten uitkeren en zelf een uitvaartverzorger kiezen. Een specifieke offerte voor een persoonlijke uitvaart wordt op basis van wensen en mogelijkheden opgesteld.

Sommige mensen denken dat het niet gepast is om over financiële zaken te praten als er juist iemand is overleden, en hebben daar later spijt van. Om onduidelijkheid te voorkomen worden de financiële zaken in het eerste gesprek overlegd aan de hand van heldere arrangementen met prijsvoorbeelden en een duidelijk overzicht van alle aangeboden diensten. Offertes voor speciale wensen op het gebieden van bijvoorbeeld vervoer, locatie, bloemwerk worden op verzoek overlegd.

 

Nu of later

Mensen die het initiatief in eigen handen willen houden, kunnen op vrijblijvende basis altijd een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Het kan een geruststelling zijn te weten dat uw uitvaart later goed en naar wens wordt uitgevoerd.

Aarzel niet om contact op te nemen als u mijn hulp kunt gebruiken. Voor nu of voor later.

Tel:06-53 72 85 34 of 06-54 22 57 20

Hartelijke groet,

Martha van Hedel-van Summeren  &  Dyonne Mutsaers