Uitvaartfotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms komt de dood zo plotseling dat nabestaanden het gevoel hebben dat de uitvaart in een roes voorbijgaat. Dan kan het troostrijk zijn later nog eens terug te kunnen kijken in een fotoalbum. De vrouw van een man die slachtoffer werd van een verkeersongeluk is achteraf blij dat haar familie een uitvaartfotograaf had geregeld. De dag zelf maakte ze niet bewust mee. Pas op de foto’s heeft ze kunnen zien wie er allemaal waren. Het fotoalbum is heel belangrijk voor haar. Ze bekijkt het elke dag, omdat het haar helpt om de realiteit te accepteren.’

Onopvallend

Niet elke fotograaf is een uitvaartfotograaf. Een professionele uitvaartfotograaf werkt met zijn hart en heeft de techniek in zijn vingers. Om flitslicht te vermijden is de fotograaf voorzien van de juiste lenzen. Een uitvaartfotograaf werkt onopvallend, respectvol en discreet. Zonder de ceremonie te verstoren. Voorafgaand aan de afscheidsdienst wordt het draaiboek doorgenomen, zodat de fotograaf weet wat de belangrijke momenten zijn. Vaak zijn dat het sluiten van de kist, het naar binnen dragen van de kist, momenten van troost, de sprekers, het aansteken van de kaarsen. Een goede fotograaf let ook op details zoals een kindertekening op de kist van oma, de bloemen, een paar handen die elkaar tot troost zijn.

Vraag Martha van Hedel om nadere informatie over uitvaartfotografie. Zij kan u in contact brengen met verschillende uitvaartfotografen.

Vraag naar de kosten voor het nabestellen van foto’s, de manier van afleveren (fotoalbum en/of dvd), kosten voor nabewerking en eventuele reiskosten.

 Foto-onderschrift:

Beide foto’s zijn zorgvuldig geselecteerd. Er is bewust gekozen voor afbeeldingen zonder mensen uit respect voor hun privacy.